Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών
στη Νοτιανατολική Ευρώπη!

900 Hosted Buyers

Μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι το πρόγραμμα προσέλκυσης και φιλοξενίας ξένων αγοραστών της FOOD EXPO 2019, καθώς στόχος της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης είναι να εξασφαλίσει την παρουσία 900 σημαντικών αγοραστών από 75 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η FOOD EXPO 2019 επενδύοντας το τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 700.000€ και με μία σειρά προωθητικών ενεργειών φιλοδοξεί να προσελκύσει πάνω από 4.000 διεθνείς αγοραστές από σημαντικές αγορές στόχους για τα ελληνικά προϊόντα. Οι 900 πιο σημαντικοί από αυτούς θα ενταχθούν στο "Hosted Buyer" πρόγραμμα της έκθεσης, το οποίο καλύπτει πλήρως τα έξοδα μετάκλησης και φιλοξενίας τους. Οι hosted buyers αυτοί θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 17.500 Β2Β meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2019 και θα τους δοθεί έτσι η δυνατότητα να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες με επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
15.000 B2B meetings από τους 800 hosted buyers!


Τα μεσογειακά προϊόντα πόλος έλξης για τους ξένους αγοραστές

Είναι γεγονός ότι η Μεσογειακή δίαιτα συγκαταλλέγεται ανάμεσα στις τρείς κορυφαίες και πιο δημοφιλείς διατροφικές τάσεις σε όλο τον κόσμο. Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά έχουν λοιπόν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αφού εκτός από την εξαιρετική τους ποιότητα αποτελούν και βάση της Μεσογειακής διατροφής. Το γεγονός αυτό από μόνο του προσφέρει στην έκθεση FOOD EXPO -την σημαντικότερη έκθεση για τις μεγάλες αλλά και μεσαίες ελληνικές προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών- ένα μεγάλο ατού. Βέβαια, οι σημαντικοί διεθνείς αυτοί αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν το πανόραμα των προιόντων και από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου από 25 χώρες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν και αυτές ως εκθέτες. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των διεθνών αγοραστών που συμμετέχουν στο Hosted Buyer Program της έκθεσης και οι εξαιρετικές κριτικές αλλά και δηλώσεις όλων των ξένων food traders που ήδη έχουν επισκεφτεί την έκθεση, επιβεβαιώνουν τον ρόλο της έκθεσης ως ένα σπουδαίο σημείο συνάντησης και κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τους διεθνείς αγοραστές που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά προιόντα και όχι μόνο.

"To 99% των hosted buyers της FOOD EXPO 2018 δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το επίπεδο της έκθεσης και την ποιότητα των εκθετών, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS/OPINION."

15.000 B2B meetings από τους 800 hosted buyers!

Κορυφαίοι διεθνείς αγοραστές από 75 χώρες από όλο τον κόσμο 

Οι 900 λοιπόν αυτοί σημαντικοί αγοραστές που θα συμπεριληφθούν στο Hosted Buyer Program της έκθεσης, θα επιλεγούν με αυστηρά κριτήρια από την διοργανώτρια εταιρεία και θα προέλθουν από 75 χώρες από όλη την υφήλιο, όπως τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά. Επίσης, θα είναι τα ηγετικά στελέχη και οι decision makers από τις εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:
  • Αγοραστές Super Market & HyperMarkets
  • Food and Wine Importers
  • Wholesalers / Distributors
  • Foodservers
  • Delicatessen Stores
  • Brokers - Agents
  • Μεγάλα εστιατόρια με Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα

Παράλληλα η διοργανώτρια εταιρεία έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των Β2Β meetings, δίνει σε εκθέτες και αγοραστές την επιλογή να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους είτε στα περίπτερα, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Β2Β meeting rooms, όπου μπορούν να συζητήσουν εκτενώς και να κλείσουν αποδοτικές εμπορικές συμφωνίες.