10 - 12
Μαρτίου 2018METROPOLITAN EXPO

Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας «Olive Challenge»

Η επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου “ΦΙΛΑΙΟΣ” διοργανώνει για πρώτη φορά τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα στην FOOD EXPO 2018.

Η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» στοχεύοντας στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του ελαιοκομικού τομέα, μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά τον Διαγωνισμό “Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα”.

Προτάσεις βασισμένες στις νέες τεχνολογίες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προτάσεις που θα αφορούν σε πρωτότυπες παραγωγικές ιδέες, βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, για τη βελτίωση και εξέλιξη του κλάδου της ελαιοκαλλιέργειας σε όλους τους τομείς του αλλά και τα στάδια που ακολουθούν μέχρι να φτάσει το τελικό προϊόν στον καταναλωτή. Όπως η ελαιοποίηση, η τυποποίηση, η προώθηση, η διακίνηση, η διανομή, η προστασία περιβάλλοντος, η στρατηγική μάρκετινγκ, τα υλικά συσκευασίας, οι τεχνολογικές βελτιώσεις, οι νέες χρήσεις των προϊόντων καθώς και οποιαδήποτε άλλη φάση της παραγωγής ή των υπηρεσιών που αναπτύσσονται γύρω από τον ελαιοκομικό τομέα. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 15/2/2018.

Στη FOOD EXPO το Demo Day του διαγωνισμού

Tην Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί το Demo Day, στην FoodExpo 2018, στην αίθουσα C2 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, όπου θα παρουσιαστούν στο κοινό οι προτάσεις που θα διακριθούν από την Συμβουλευτική Επιτροπή. Η Συμβουλευτική Επιτροπή απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων ενώ όσες εταιρείες διακριθούν θα μπουν στο πρόγραμμα επώασης (1/4/2018-30/10/2018), της προετοιμασίας δηλαδή για την είσοδο των συμμετεχόντων στην επιχειρηματική κοινότητα. Στην ψηφοφορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Food Expo 2018 - Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Olive Challenge

FOOD EXPO 2018 • Το 6μηνο πρόγραμμα επώασης περιλαμβάνει:
  • Coaching από διακεκριμένους επιχειρηματίες και εξειδικευμένους leadership coaches
  • Mentoring από επιτυχημένους επιχειρηματίες
  • Εκπαίδευση στο πλαίσιο συνεργασίας με Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και Ιδιωτικά Κολλέγια και Πανεπιστήμια
  • Σεμινάρια και εργαστήρια από καταξιωμένους επιστήμονες
  • Δικτύωση με τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του τομέα στην Ελλάδα
  • Υποστήριξη στο πλαίσιο αναζήτησης επιχειρηματικών κεφαλαίων με στόχο την υλοποίηση των ιδεών – προτάσεων των διαγωνιζομένων
  • Δικαίωμα χρήσης του λογοτύπου OLIVE CHALLENGE στο επικοινωνιακό υλικό και το site τους

Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Διαγωνισμού:
www.olivechallenge.org καλέστε στο τηλέφωνο 2103238315 ή στείλτε email στο
info@olivechallenge.org το αργότερο μέχρι τις 8 Μαρτίου 2018.