10 - 12
Μαρτίου 2018METROPOLITAN EXPO

MEAT FORUM

Στο stage τού MEAT FORUM, που δέσποζε στον μεγάλο τομέα κρέατος πραγματοποιούνταν, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κοπές, επιδείξεις και παρουσιάσεις που απευθύνονταν σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα.

Κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου και καταξιωμένοι εισηγητές παρουσίασαν μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιδείξεις σχετικά με τις νέες μεθόδους κοπής, μεριδοποίησης και συσκευασίας, αλλά και τις σωστές διαδικασίες για τη διατήρηση της ποιότητας όλων των προϊόντων κρέατος.Πάνελ και διαδραστικές επιδείξεις

Ανάμεσα στο γεμάτο τριήμερο πρόγραμμα του Meat Forum εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που φιλοξενήθηκε την πρώτη ημέρα με θέμα “Μπορεί ο γύρος να γίνει παγκόσμιο προϊόν;” με τη συμμετοχή εκπροσώπων μεγάλων βιομηχανιών παραγωγής γύρου (Ν. Λούστας - ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, Φ. Παπαγεωργίου - PFS, Γ. Χατζηγαβριηλίδη - ΒΙ.ΚΡΕ, Ι. Μοράκης, ΚRIVEK ΑΕ) καθώς και η συζήτηση με θέμα "Τι ελέγχουν οι υπηρεσίες και ποια είναι τα συχνότερα ευρήματα", με τη συμμετοχή ομιλητών όπως οι Γεωργία Μεθενίτου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης ΥΠΑΑΤ, Ευαγγελία Γκίζα, Δνση Ελέγχου Επιχειρήσεων, ΕΦΕΤ, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, προϊσταμένη Εποπτείας Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Γιώργος Οικονόμου, εντεταλμένος σύμβουλος ΣΕΒΕΚ.
Αντίστοιχα, σημαντική ήταν η εισήγηση “Πώς η πλήρης αξιοποίηση της πρώτης ύλης αυξάνει τα κέρδη στη Βιομηχανία κρέατος”, με Εισηγητή τον Anders Mogens Christensen, Senior Consultant από τη Σχολή Κρεοπωλών Δανίας "ZBC The Danish Meat Trade College". Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το Σεμινάριο για το σύγχρονο δημιουργικό κρεατοσκεύασμα, από τον R&D Chef - Σύμβουλο Γαστρονομίας Λάζαρο Ράπτη, καθώς και η παρουσίαση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ε.Ε. “ΜΕΕΤ ΤΗΕ LAMB”, για την προώθηση του πρόβειου κρέατος (EΔΟΚ), αλλά και το workshop, και η συζήτηση που ακολούθησαν με θέμα: «Η αξιοποίηση του σφάγιου μέσα από εύχρηστες κοπές και παρασκευάσματα πρόβειου κρέατος. Το παράδειγμα των γαλλικών κοπών». με τη συμμετοχή Γάλλου τεχνίτη κρεοπώλη.