16 - 18
Μαρτίου 2019METROPOLITAN EXPO

ΚΟΤΙΝΟΣ 2018

Σε κλίμα ενθουσιασμού, παρουσία πολλών θεσμικών εκπροσώπων και κορυφαίων στελεχών από επιχειρήσεις του ελαιοπαραγωγικού τομέα, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ 2018”.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ 2018, που βράβευσε τα καλύτερα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Η απονομή των βραβείων έγινε από την ΦΙΛΑΙΟΣ την Κυριακή 11 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια της FOOD EXPO 2018.

Συγκεκριμένα, στις τρεις κυρίαρχες κατηγορίες, χρυσοί νικητές αναδείχτηκαν τα ακόλουθα brands:
Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ: MYTHOCIA -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ (ισχυρή ένταση), TERRA ZAKROS - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΙΛΑΜΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ (μεσαία ένταση).
Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα: ΟΛΒΙΑ - ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ισχυρή ένταση), ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ - SACRUM DONUM - ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (μεσαία ένταση).
Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας: VASILIS DELIVASILIS - ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΒΑΣΙΛΗΣ (ισχυρή ένταση), SAPFO - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ (ισχυρή ένταση).
Food Expo 2018 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΟΤΙΝΟΣ 2018

1. Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Τσιρώνης απονέμει το χρυσό βραβείο στον κ. Τζώρτζη Μιχαήλ, 2. Αναμνηστική φωτογραφία όλων των νικητών

Περισσότερα για τα βραβεία “ΚΟΤΙΝΟΣ”
Ο διαγωνισμός “ΚΟΤΙΝΟΣ” διακρίνεται για τις διαδικασίες και τα κριτήρια που τηρούνται, σύμφωνα με τον πλέον καταξιωμένο διεθνώς Διαγωνισμό MARIO SOLINAS που διεξάγει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας. Παράλληλα, ξεχωρίζει για την αξιολόγηση των συμμετοχών με βάση την ένταση του φρουτώδους και την ταξινόμηση σε μια από τις τρεις κατηγορίες – ισχυρή, μεσαία και απαλή - από την Ομάδα Δοκιμαστών του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένου από το ΔΣΕ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ. Τέλος, για την ανάδειξη των νικητών για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες βραβείων, η λέσχη ΦΙΛΑΙΟΣ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή μιας Ομάδας διεθνώς καταξιωμένων Δοκιμαστών.

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές στο: http://www.filaios.org/node/120