16 - 18
Μαρτίου 2019METROPOLITAN EXPO

Η FOOD EXPO διερευνά την αγορά της Ινδίας

Η αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας και οι τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζει για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, εξετάστηκαν διεξοδικά τόσο από Έλληνες όσο και από Ινδούς ομιλητές, στο πλαίσιο της ημερίδας Food Export Summit

Η Food Expo στηρίζει τις προσπάθειες όσων παραγωγικών επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να εξάγουν στην ινδική αγορά, ακολουθώντας μία σειρά στοχευμένων δράσεων. Για την ακρίβεια, στα πλαίσια της ημερίδας Food Export Summit, μία ολόκληρη ενότητα ήταν αφιερωμένη στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας των χωρών της Ινδίας και της Ελλάδας όσον αφορά τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών.
Κορυφαίοι εισηγητές από την Ελλάδα, όπως ο Βασίλης Σκρόνιας (Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β’, Γραφείο ΟΕΥ Ν. Δελχί), ανέλυσαν καίρια θέματα που αφορούν τις εξαγωγικές δυνατότητες των εγχώριων προϊόντων παραγωγής, ενώ ελληνικές εταιρείες που έχουν αναπτύξει ήδη μία εξαγωγική δράση στην αγορά της Ινδίας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά και για τα οφέλη αυτής της επιχειρηματικής κίνησης.

Food Expo 2018 - Η FOOD EXPO διερευνά την αγορά της Ινδίας

Γαστρονομικό πάντρεμα των δύο χωρών
Στο τέλος της ημερίδας οι Ινδοί αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ινδικό φαγητό παρασκευασμένο από ελληνικές Α’ ύλες, σε μία προσπάθεια της έκθεσης να αναδείξει τις μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες της διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ινδίας. Συγκεκριμένα, οι Ινδοί buyers δοκίμασαν ρύζι Biryani με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης, στήθος κοτόπουλο Malai σε κύβους μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και γιαούρτι, Paneer Pakora με γραβιέρα Κρήτης και Daal με μαστίχα Χίου.

Διαβάστε περισσότερα…