10 - 12
Μαρτίου 2018METROPOLITAN EXPO

FOOD EXPO WORKSHOPS

Τα Food Expo Workshops, με την παρουσία κορυφαίων εισηγητών με τεράστια εμπειρία στο αντικείμενό τους αναπτύχθηκαν σε δύο άξονες: Ο πρώτος περιελάμβανε θέματα γύρω από τις Εξαγωγές και τον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων & Ποτών μπορούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στις μεγάλες αγορές- στόχους, ενώ ο δεύτερος απευθυνόταν κυρίως στο λιανεμπόριο διερευνώντας μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν τις καταναλωτικές τάσεις, τη διαμόρφωση του μελλοντικού super market, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων θα αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν τα θέματα “Ξένες αγορές και πώς να τις προσεγγίσουμε: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ινδία”, “Ο ρόλος της συσκευασίας και της ετικέτας στις εξαγωγές”, “Τα online supermarkets, ως νέα κανάλια πώλησης, “Τα logistics στη διανομή εκτός Ελλάδας” κ.ά.
Τέλος, φιλοξενήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ με θέμα “Ελαιόλαδο: Επενδύοντας στην Ποιότητα”, ενώ η λέσχη απένειμε και τα βραβεία του Διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2017», που διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βραβεία Ecotrophelia
Eξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των βραβείων Ecotrophelia, που φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια της FOOD EXΡΟ, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των workshops. Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαγωνισμός ECOTROPHELIA & Ευρωπαϊκό έργο FOOD PRINT: Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για την προώθηση της καινοτομίας και της αειφορίας». Εκεί πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τίτλο «Διαγωνισμός ECOTROPHELIA: Από μια φοιτητική ιδέα σε ένα προϊόν για τη Βιομηχανία Τροφίμων», και αναλύθηκαν οι στόχοι και τα επιτεύγματά του, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωσή του καθώς και οι πιθανές συνεργασίες, που μπορούν να αναπτυχθούν. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT και συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τη Βιομηχανία Τροφίμων σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα.