10 - 12
Μαρτίου 2018METROPOLITAN EXPO

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει στο πλαίσιο της FOODEXPO 2018 μια ημερίδα με θέμα «Tα Κρίσιμα Σημεία και οι Προϋποθέσεις για την Ανάπτυξη των Εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων του Κλάδου των Τροφίμων και Ποτών» την Κυριακή 11 Μαρτίου, οι εισηγητές θα αναπτύξουν τις προϋποθέσεις μιας αποτελεσματικής εξαγωγικής στρατηγικής.

Ερωτήματα που απασχολούν και απαντήσεις που «λύνουν» τα χέρια

Η ημερίδα θα απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν κάθε επιχειρηματία που στρέφει το βλέμμα του στο εξωτερικό. Πως να αποφύγουν τα λάθη, την απώλεια χρήματος και χρόνου στη διεθνή αγορά. Πως να επιλέξουν την κατάλληλη έκθεση για αυτούς. Προετοιμάζονται με τον σωστό τρόπο; Είναι ο στόχος τους προϊόν έρευνας και ανάπτυξης εξαγωγικού σχεδίου marketing; Διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό, που να είναι γνώστες των διεθνών κανόνων και των εργαλείων του εξαγωγικού marketing; Έχουν ευελιξία στις απαιτήσεις των ξένων αγορών; Διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους απο τους διεθνείς πελάτες; Τι γνωρίζουν για τις διαδικασίες διεκπεραίωσης των τελωνειακών και τραπεζικών απαιτήσεων αλλά και τις ιδιαιτερότητες των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαδικασία της εισαγωγής, κυρίως στις τρίτες χώρες; Αυτά και πολλές ακόμα απορίες καλούνται να απαντήσουν οι εξειδικευμένοι εισηγητές της ημερίδας του ΣΕΒΕ.

Στόχος

Στόχος της ημερίδας του ΣΕΒΕ είναι η απόκτηση/επικαιροποίηση γνώσεων σχεδιασμού εξαγωγικής στρατηγικής αλλά και η ανάπτυξη της στρατηγικής για τις επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και η διατήρηση και ενίσχυση της παρουσίας τους στις αγορές του εξωτερικού, η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, η κατανόηση των διαφόρων τρόπων παρουσίας στις διεθνείς αγορές αλλά και τα σημεία προσοχής για την πρόσβαση στις νέες αγορές.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα αφορά ουσιαστικά σε όλους τους επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών καθώς θίγει καίρια ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγές, από τους ιδιοκτήτες παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, τα στελέχη πωλήσεων έως τους υπεύθυνους εξαγωγικού marketing και τους απόφοιτους και φοιτητές των αντίστοιχων πεδίων.

Εισηγήτριες

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στον τομέα του εξαγωγικού marketing και ικανοί να αναπτύξουν αλλά και να λύσουν όλα τα θέματα που αφορούν στον τομέα αυτό. Την ημερίδα θα ανοίξει η κα Ζαχάρω Παππά που διαθέτει 30χρονη εμπειρία στις εξαγωγές. Η κα Παππά εδώ και 25 χρόνια είναι διευθύντρια εξαγωγών μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας και έχει ασχοληθεί με ολόκληρο το φάσμα των εξαγωγών και ιδιαίτερα με την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στη διεθνή αγορά. Έχει, επίσης, πολύχρονη εμπειρία ως Σύμβουλος επιχειρήσεων για την οργάνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη των εξαγωγών των επιχειρήσεων. Εισηγήτρια και σύμβουλος σε πολλά σεμινάρια στο πλαίσιο προγραμμάτων για την ανάπτυξη των εξαγωγών όπως τα Export Expert, Eξωστρέφεια Mentoring κ.ά., καθώς και σε σεμινάρια εξαγωγικών φορέων και επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.


Από αριστερά: Τ. Σκοτίδη (SimplyExports), Ζ. Παππά (Export Expert), Ν. Θ. Γιαλόγλου (ΣΕΒΕ)

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η κα Τζένη Σκοτίδη η οποία έχει εργαστεί για πολλά έτη σε διευθυντικές θέσεις των τομέων International Division, Trade Finance, Retail Banking και International & Correspondent Banking σε Τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2012 αποχώρησε από τον Τραπεζικό χώρο και ίδρυσε την συμβουλευτική «Simply Exports» που ειδικεύεται στη σωστή προετοιμασία μιας εξαγωγικής δραστηριότητας καθώς και στη διαχείριση των Εξαγωγικών Διαδικασιών (Outsourcing Export services). Την ημερίδα κλείνει η κα Αθανασία Θ. Γιαλόγλου η οποία εργάζεται στον ΣΕΒΕ, τον μεγαλύτερο φορέα εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα , από το 1998. Από τη θέση της Επιχειρηματικής Υποστήριξης των Μελών και της διοργάνωσης Β2Β εκδηλώσεων του Συνδέσμου διαθέτει συσσωρευμένη επαγγελματική εμπειρία τόσο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εξαγωγικές επιχειρήσεις όσο και για την αποτελεσματική προετοιμασία και παρακολούθηση επιχειρηματικών δράσεων όπως οι εκθέσεις και οι B2B συναντήσεις.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:
Κυριακή 11 Μαρτίου 

14:00 – 15:30
Στρατηγικές σχεδιασμού των εξαγωγών των τροφίμων και ποτών για μια επιτυχημένη διείσδυση και ανάπτυξη στις ξένες αγορές. Εισηγήτρια: Ζαχάρω Παππά, Export Expert

15:30 – 16:00 
Η εξαγωγική διαδρομή, διαδικαστικά και τελωνειακά θέματα και σε τρίτες χώρες. Εισηγήτρια: Τζένη Σκοτίδη, SimplyExports

16:00 – 17:30 
Προετοιμασία για επιτυχημένη συμμετοχή στις εκθέσεις. Εισηγήτρια: Νατάσα Θ. Γιαλόγλου, ΣΕΒΕ

17:30 - 18:00  
Συζήτηση