10 - 12
Μαρτίου 2018METROPOLITAN EXPO

MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE

O πλούτος των ελληνικών τροφίμων και ποτών αναδείχθηκε μοναδικά μέσα από το φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE και τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων chefs. Έμπειροι αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και χώρες της Μεσογείου σύστησαν στους επισκέπτες τα εξαιρετικά Τρόφιμα και Ποτά 9 μεγάλων περιφερειών της χώρας, μέσα από συναρπαστικές, διαδραστικές γαστρονομικές εκδηλώσεις.Με τη σφραγίδα έμπειρων chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE έδωσε έμφαση στους προϊοντικούς θησαυρούς της Ελλάδας και της Μεσογείου. Σε ένα μοναδικό chef’s table καταξιωμένοι Έλληνες αρχιμάγειρες δοκίμασαν τα πιάτα και τις συνταγές, που δημιούργησαν γνωστοί σεφ από την Ελλάδα και όχι μόνο, με προϊόντα από όλα τα επιμελητήρια και τις περιφέρειες της χώρας μας.
Συγκεκριμένα δυναμικό “παρών” έδωσαν με τα εξαιρετικά Τρόφιμα και Ποτά τους οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Β. Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ισπανία τιμώμενη χώρα
Πρωταγωνίστρια της φετινής διοργάνωσης ήταν η Ισπανία και τα προϊόντα της, η οποία ως τιμώμενη χώρα της 4ης FOOD EXPO είχε περίοπτη θέση και στο ΜEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE. Έτσι, o σεφ Sergio Garrido από τη Μάλαγα εκπροσώπησε μαγειρικά τη χώρα του στο φεστιβάλ, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα που εντυπωσίασαν όσους τον παρακολούθησαν από κοντά.Η ‘γέννηση’ του παγκόσμιου φορέα Mediterranean Culinary Federation
Στα πλαίσια του Mediterranean Food Experience, μέσα από την συνάντηση των οκτώ καλεσμένων Αρχιμαγείρων Προέδρων από την Μεσόγειο (Domenico Maggi-WORLDCHEFS S. EUROPE CONTINENTAL DIRECTOR, George Damianou- Κύπρος, Rocco Cristiano Pozzulo-Ιταλία, Joe Barza-Λίβανος, Lino Schembri-Μάλτα, Carlos Madeira-Πορτογαλία), πραγματοποιήθηκε, “γεννήθηκε” και ανακοινώθηκε ο νέος παγκόσμιος φορέας “Mediterranean Culinary Federation, MCF”, που έχει ως στόχο την διάδοση και καθιέρωση της Μεσογειακής δίαιτας και γαστρονομίας και κουλτούρας παγκοσμίως. Η ιδέα και το όραμα ήταν του Προέδρου της Forum SA, κ. Νίκου Χουδαλάκη, την οποία “αγκάλιασε” αμέσως ο Πρόεδρος του Chef’s Club, κ. Μίλτος Καρούμπας και τελικά πήρε “σάρκα και οστά” κατά την διάρκεια της Food Expo.