Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών
στη Νοτιανατολική Ευρώπη!

Μεγάλες συνέργειες από την παράλληλη διοργάνωση της έκθεσης OENOTELIA

Με 180 εκθέτες, 3.200 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια, και 150 σημαντικούς wine importers, η OENOTELIA θα αναδειχθεί για ακόμα μία φορά στη σημαντικότερη έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων στη χώρα μας.

H OENOTELIA συνιστά τη μοναδική́ αμιγώς επαγγελματική́ έκθεση οίνων και αποσταγμάτων που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική́ B2B αγορά́, αλλά́ και τις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό́ κρασί́, η έκθεση, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το μεγαλύτερο εμπορικό forum FOOD EXPO, έχει καθιερωθεί, πλέον, ως το σημαντικότερο οινικό́ trade show στη χώρα μας.

Με την στήριξη όλων των θεσμικών φορέων του κρασιού στη χώρα μας και με εντατική και συστηματική διαφημιστική́ προβολή́ από την διοργανώτρια εταιρεία στα σημαντικότερα μέσα, η ΟΕΝΟΤΕLIA 2019 θα είναι, χωρίς αμφιβολία, το κορυφαίο εμπορικό́ γεγονός για το κρασί στη χώρα μας και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Οργανωμένη Λιανική́, τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική́ Εστίαση.

Oenotelia 2019 Forecast Key Figures

Πλήθος επισκεπτών συγκέντρωσαν τα περίπτερα της OENOTELIA! 
Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οίνων & αποσταγμάτων συμμετέχουν στην OENOTELIA

Στην OENOTELIA δίνουν το παρών ως εκθέτες οινοποιητικές επιχειρήσεις, αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες, καθώς επίσης εταιρείες διανομής οίνων και αποσταγμάτων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και πιο συγκεκριμένα στους κλάδους.
  • Παραγωγή – εισαγωγή οίνων & αποσταγμάτων 
  • Χονδρεμπόριο – διανομή οίνων & αλκοολούχων ποτών 
  • Φυτώρια αμπέλου – βιοκαλλιεργητές 
  • Μηχανήματα & εξοπλισμός οινοποίησης 
  • Μηχανήματα & εξοπλισμός εμφιάλωσης και συσκευασίας 
  • Αξεσουάρ οίνου 
  • Οινολογικά εργαστήρια 
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες 

Πάνω από 150 wine importers θα δώσουν δυναμικό “παρών”

Ιδιαίτερα μεγάλη θα είναι η παρουσία wine importers από το εξωτερικό στην ΟΕΝΟΤΕLIA. Πιο συγκεκριμένα, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM A.E. αξιοποιώντας την εξαιρετική́ ποιότητα των ελληνικών κρασιών, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για τις μοναδικές ελληνικές ετικέτες, πραγματοποιεί για 5η συνεχή χρονιά ένα δυναμικό́ πρόγραμμα προσέλκυσης 150 wine importers από σημαντικές αγορές - στόχους από χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγοραστές αυτοί́, οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμάνια, Ρωσία, Κίνα, Καναδά́ κ.α., θα ενταχθούν στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Hosted Buyer Program της έκθεσης FOOD EXPO 2019 και θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από́ 2.250 B2B συναντήσεις με Έλληνες οινοπαραγωγούς.

"150 wine importers από σημαντικές αγορές - στόχους του εξωτερικού για το ελληνικό κρασί θα πραγματοποιήσουν 2.250 b2b meetings με τους εκθέτες της OENOTELIA. "

Πλήθος επισκεπτών συγκέντρωσαν τα περίπτερα της OENOTELIA!


 
Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, σεμινάρια με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier, το οποία έχουν ως στόχο την βαθύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις γύρω από τον κλάδο του κρασιού. Οι εξειδικευμένοι οινολόγοι και sommelier ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα προσφέρουν στους παραβρισκόμενους χρήσιμες συμβουλές, γνώσεις και ιδέες για την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχείρησης τους. Παράλληλα, οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2019, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Wine Tasting Area της έκθεσης, την ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας.

Σημαντικές συνέργειες από την συνύπαρξη των δύο εκθέσεων

Τη FOOD EXPO επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από την Οργανωμένη Λιανική (super market, κάβες, mini market κ.α.) αλλά και την Μαζική Εστίαση (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κλπ.). Η παράλληλη διοργάνωση των δύο εκθέσεων δίνει κάθε φορά την δυνατότητα στους εκθέτες οινοπαραγωγούς να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες της FOOD EXPO, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σημαντικοί αγοραστές των προϊόντων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website της Oenotelia.