16 - 18
Μαρτίου 2019METROPOLITAN EXPO

Πλήθος επισκεπτών συγκέντρωσαν τα περίπτερα της OENOTELIA!

Χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες της FOOD EXPO κατέκλυσαν τα περίπτερα της παράλληλης έκθεσης OENOTELIA, για να γνωρίσουν, μέσα από τις προτάσεις 146 εκθετών, το πανόραμα των ελληνικών οίνων και αποσταγμάτων. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε στο χώρο της Oenotelia.

Διατηρώντας το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των παροχών σε σχέση με το χαμηλό κόστος συμμετοχής, καθώς και τον ανόθευτο εμπορικό της χαρακτήρα, η Oenotelia κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αποδοχή τόσο των οινοπαραγωγών όσο και των επιχειρήσεων εμπορίας και διανομής κρασιού.
Με τη συμμετοχή 146 παραγωγών οίνων και αποσταγμάτων από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και με την παρουσία χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών, η OENOTELIA αναδείχτηκε περίτρανα στο μεγαλύτερο οινικό trade show που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας! Φέτος, άλλωστε η έκθεση αναπτύχθηκε σε υπερδιπλάσια επιφάνεια σε σχέση με πέρσι, καλύπτοντας 2.500 τ.μ. (έναντι 1.150τ.μ το 2017).

Οι επαγγελματίες του Τουρισμού, της Μαζικής Εστίασης, της Χονδρικής και της Οργανωμένης Λιανικής που επισκέφτηκαν την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες ετικέτες εγχώριων οίνων και αποσταγμάτων, αλλά και με μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού που αφορά στο κρασί, όπως μηχανήματα εμφιάλωσης, συστήματα οινοποίησης, συσκευασίες, ετικέτες και αξεσουάρ οίνου, οινικό εξοπλισμό, φυτώρια αμπέλου και συμβουλευτικές υπηρεσίες οινοτουρισμού κ.λ.π. 

Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά κρασιά
Αντίστοιχα αυξημένος ήταν και ο αριθμός των διεθνών αγοραστών της OENOTELIA. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 120 σημαντικοί wine buyers από αγορές-στόχους του εξωτερικού έδωσαν δυναμικό “παρών” στην Oenotelia, ανακαλύπτοντας τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών. Οι συγκεκριμένοι αγοραστές προέρχονταν από χώρες που παραδοσιακά στηρίζουν το ελληνικό κρασί όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, η Αυστραλία και ο Καναδάς και πραγματοποίησαν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης πάνω από 2.500 b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της OENOTELIA!
Πλήθος επισκεπτών συγκέντρωσαν τα περίπτερα της OENOTELIA!

Γευστικές δοκιμές από φημισμένες Ελληνικές ποικιλίες!
Οι επαγγελματίες επισκέπτες της OENOTELIA 2018, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα, μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της FOOD EXPO στην καθιερωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας. Χιλιάδες επισκεπτών πέρασαν και φέτος από τη Wine Tasting Area της OENOTELIA, δοκίμασαν αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και αντίστοιχα ευρεία τιμολογιακή γκάμα και έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα από αυτά, συγκρίνοντας έτσι συνολικά 300 και πλέον ετικέτες από όλη την Ελλάδα! 

Στοχευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου!
Τέλος, οι επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου που επισκέφτηκαν την OENOTELIA 2018 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οινικά σεμινάρια, με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier. Στόχος των σεμιναρίων, να δώσουν στους επαγγελματίες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα και να τους ενημερώσουν για τις νέες τάσεις και τους ορθούς τρόπους διαχείρισης του κρασιού.