16 - 18
Μαρτίου 2019METROPOLITAN EXPO

Παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας στη FOOD EXPΟ 2018

Μια κατατοπιστική παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα, αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες, στη διάρκεια εκδήλωσης στη FOOD EXPO 2018.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγις Πιστιόλας (ΑGRINO), o οποίος αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της κίνησης, που μετρά στους κόλπους της 41 ελληνικές εταιρείες παραγωγής, όλες με έδρα των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων τους την Ελλάδα. Αυτή άλλωστε είναι και μία από τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία επιχείρηση για να γίνει μέλος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας και να έχει έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το ομώνυμο σήμα στα προϊόντα της.
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Τσαούτος (ΕΨΑ) σημείωσε πως το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «φτιάχτηκε από την αρχή όχι σαν ένα κλειστό club, αλλά σαν μια πρωτοβουλία ανοιχτή σε όλες τις εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια» και κάλεσε όλες τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις να γίνουν μέλη του.
Παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας στη FOOD EXPΟ 2018

1. O κ. Πλάτων Μαρλαφέκας 2. Από αριστ.: Άννα Παπαδημητρίου, Άγις Πιστιόλας, Μιχάλης Τσαούτος και Αλέξανδρος Κουρής

Ο κ. Αλέξανδρος Κουρής (ΝΗΣΟΣ), γενικός γραμματέας του Δ.Σ., υπογράμμισε πως οι ελληνικές εταιρείες παραγωγής ανά μονάδα κύκλου εργασιών προσφέρουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στην ελληνική κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται με οικονομικά μεγέθη, ενώ η κα Αννη Καραγκιουλέ, υπεύθυνη για την επικοινωνία της δράσης ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της πρωτοβουλίας, οι οποίοι συνοψίζονται στην αύξηση των μελών, στην ενίσχυση του κοινωνικού της προφίλ, στην ενημέρωση του κοινού για το τι σημαίνει το σήμα, στη διεθνή παρουσία σε εκθέσεις του εξωτερικού και στις συνέργειες μεταξύ των μελών.

Η κα Χαλκιοπούλου από την εταιρεία Eurocert μίλησε για τη διαδικασία πιστοποίησης που πρέπει να ακολουθεί κάθε νέο μέλος για να ενταχθεί στην πρωτοβουλία.

Τέλος τοποθέτηση έκανε και ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας (ΛΟΥΞ), ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της επικοινωνίας ανάμεσα στις εγχώριες παραγωγικές επιχειρήσεις, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Όλοι εμείς είμαστε συνάδελφοι όχι ανταγωνιστές. Δημιουργήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία καθώς νιώθαμε ότι η ελληνική Βιομηχανία δεν εκφράζεται. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συναντιόμαστε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συζητάμε όλοι μαζί για τους κοινούς προβληματισμούς. Στόχος μας πρέπει να είναι να εκπαιδεύσουμε τον καταναλωτή ώστε να αντιλαμβάνεται τη σημασία του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας και να το αναζητά».
Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη της πρωτοβουλίας δέχτηκαν ερωτήσεις, ενώ ανάμεσα στο κοινό το παρών έδωσαν πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων οι κ. κ. Χρ. Παπαδημητρίου, Σ. Παπαγιάννης, Μ. Μανουσάκη κ.ά.