Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών
στη Νοτιανατολική Ευρώπη!

Πλήρως ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εκθέτες

Ενθουσιασμένοι με την τεράστια επιτυχία της FOOD EXPO 2018 δηλώνουν στο σύνολό τους οι εκθέτες, οι περισσότεροι από τους οποίους εκφράζουν ήδη την επιθυμία να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση του 2019.

Το υψηλό επίπεδο των εμπορικών επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό, η σωστή δομή και η άρτια διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και οι πολλές και σημαντικές εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της διοργάνωσης είναι οι τρεις βασικότεροι λόγοι ικανοποίησης των εκθετών της 5ης FOOD EXPO 2018, σύμφωνα με την έρευνα έρευνα ικανοποίησης που πραγματοποίησε η εταιρεία IPSOS/OPINION για λογαριασμό της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, σε δείγμα 400 εκθετών. Το δείγμα ήταν κατανεμημένο ως προς τα 4 Hall της έκθεσης και τα τετραγωνικά των περιπτέρων ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό και έγινε με τη χρήση ημιδομημένου ερωτηματολογίου διάρκειας 10-12’. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με τους ιδιοκτήτες/εμπορικούς διευθυντές/διευθυντές πωλήσεων/γενικούς διευθυντές και γενικούς υπεύθυνους των εταιρειών, που συμμετείχαν στην ως εκθέτες, μία εβδομάδα μετά το τέλος της έκθεσης, ώστε να τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να διαμορφώσουν μια κατασταλαγμένη άποψη.

Βαθμός ικανοποίησης εκθετών FOOD EXPO 2018*
Πλήρως ικανοποιημένοι εκθέτες 
Το 93% των εκθετών της FOOD EXPO 2018 θα συμμετάσχουν και το 2019!

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προέκυψαν μέσα από την έρευνα αυτή επιβεβαιώνουν περίτρανα το γεγονός ότι η FOOD EXPO αποτελεί την σημαντικότερη, μεγαλύτερη και πιο εμπορικά αποτελεσματική έκθεση τροφίμων και ποτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα ικανοποίησης που πραγματοποίησε η εταιρεία IPSOS/OPINION για λογαριασμό της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, το συντριπτικό ποσοστό του 95% των εκθετών δήλωσαν από σχετικά έως εξαιρετικά ικανοποιημένη από την συμμετοχή τους στην έκθεση ενώ το τεράστιο ποσοστό του 93% των επιχειρήσεων που πήραν μέρος στην FOOD EXPO 2018, δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν και στην FOOD EXPO 2019.

Πρόθεση συμμετοχής εκθετών στη FOOD EXPO 2019*
Πλήρως ικανοποιημένοι εκθέτες 
Τεράστια εμπορική αποτελεσματικότητα για τους εκθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα όσον αφορά την εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης καθώς το συντριπτικό ποσοστό του 89% των εκθετών προσδοκούν να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες κατά την διάρκεια των επόμενων έξι μηνών από το τέλος της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας πως η έκθεση αποτελεί το απόλυτο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Μάλιστα στα πλαίσια της ίδιας έρευνας το εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό του 49% των εκθετών δήλωσαν ότι έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες με επαγγελματίες επισκέπτες εκπροσώπους των ελληνικών αγορών της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. Ενώ, το 91% αναμένει να κλείσει μαζί τους εμπορικές συμφωνίες τους επόμενους 6 μήνες από την ολοκλήρωση της έκθεσης. Παράλληλα, κάποια άλλη αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης και τις προοπτικές για εξαγωγές που δίνει στις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου. Από τις 400 επιχειρήσεις της έρευνας που συμμετείχαν σε b2b συναντήσεις με τους αγοραστές του εξωτερικού το 19% έκλεισε συμφωνίες μαζί τους κατά την διάρκεια της έκθεσης ενώ το 90% αναμένει να κλείσει τους επόμενους έξι μήνες από το τέλος της έκθεσης.
Πλήρως ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εκθέτες

Τα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης των εκθετών αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι η έκθεση αποτελεί τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και τα Ποτά στην χώρα μας και επιβεβαιώνουν την φήμη της ως μία πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς αλλά συγχρόνως παίζει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους.
κουμπί: Δείτε αναλυτικά την έρευνα