16 - 18
Μαρτίου 2019METROPOLITAN EXPO

15.000 B2B meetings από τους 800 hosted buyers!

Περισσότεροι από 800 σημαντικοί αγοραστές από μεγάλες αγορές-στόχους, που εντάχθηκαν στο hosted buyers program της έκθεσης, πραγματοποίησαν 15.000 και πλέον προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκθέτες της FOOD EXPO, πολλές από τις οποίες κατέληξαν σε εμπορικές συμφωνίες.

H FOOD EXPO μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να ενταχθεί στην ατζέντα μεγάλων διεθνών αγοραστών από τον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών από όλο τον κόσμο. Η 5η FOOD EXPO 2018, κατάφερε κάτι μοναδικό και αξιοσημείωτο για μία ελληνική έκθεση: Να συγκεντρώσει περισσότερους από 2.900 ξένους αγοραστές από 74 χώρες. Από αυτούς, οι 800 πιο σημαντικοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας και πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια και των τριών ημερών της έκθεσης περίπου 15.000 b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της FOOD EXPO. Μάλιστα, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των b2b meetings, φέτος εκθέτες και αγοραστές είχαν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους είτε στα περίπτερα των εκθετών, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των b2b meeting rooms.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 800 hosted buyers της FOOD EXPO 2018 αλλά και της παράλληλης έκθεσης OENOTELIA προήλθαν από 74 χώρες, αγορές-στόχους από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.
15.000 B2B meetings από τους 800 hosted buyers!

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι διεθνείς αγοραστές!
Η άρτια διοργάνωση της FOOD EXPO 2018, η υψηλή αισθητική των περιπτέρων της και η άριστη ποιότητα των ελληνικών Τροφίμων και Ποτών εντυπωσίασαν τους διεθνείς αγοραστές της έκθεσης που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φετινή διοργάνωση.

15.000 B2B meetings από τους 800 hosted buyers!

Συγκεκριμένα, μερικές από τις δηλώσεις τους είναι οι εξής:

Xavier de Poulpiquet Πρόεδρος “Ail! Ail! Ail!” / Γαλλία
"Θεωρώ ότι η FOOD EXPO είναι μια εξαιρετική έκθεση με τοπικά προϊόντα από όλη την ελληνική περιφέρεια"

Christina Kalcevich Ιδιοκτήτρια “Pasquale Brothers” / Καναδάς
"Εντυπωσιάστηκα! Πιστεύω ότι υπάρχει ένα αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα, ειδικά αυτά ανώτερης ποιότητας, στο κομμάτι του specialty food, όπως ελιές και ελαιόλαδα"

Jaswant Sarvaiya CEO “Fine Food” / Ινδία
"Αυτή η έκθεση ήταν μια πραγματική εμπειρία για εμένα. Ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ενδιαφέρουσα!"

Sam Haddad Ιδιοκτήτης “Cluster Goods inc.” / ΗΠΑ
"Η έκθεση ήταν εξαιρετική. Βρήκα προϊόντα τα οποία αρχικά δεν τα έψαχνα, αλλά ανήκουν σε μια μοναδική κατηγορία, οπότε κέντρισαν το ενδιαφέρον μου. Από τις δεκαπέντε συναντήσεις που κάναμε, πιστεύω ότι τουλάχιστον οι έξι ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνίες μέσα στους επόμενους έξι μήνες."

15.000 B2B meetings από τους 800 hosted buyers!

Olivier Wittmann Ιδιοκτήτης “Millissime” / ΗΠΑ
"Κάθε χρόνο εντυπωσιάζομαι όλο και περισσότερο από την εξέλιξη της έκθεσης. Ανυπομονώ για τις εκπλήξεις που θα μας επιφυλάξει η επόμενη FOOD EXPO!"

Wael Abu Awwad Founder & CEO “WAEL ABU AWWAD est.” / Ιορδανία
"Η FOOD EXPO ήταν για μένα μία τεράστια εμπειρία. Είναι η τρίτη φορά που την επισκέπτομαι, και αναμένω ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, πολύ σύντομα θα είναι στο επίπεδο της ANUGA."

Katherine Guerron CEO “KINUWA ANCESTRAL FOODS” / Εκουαδόρ
"Είναι μία εκπληκτική ευκαιρία να γνωρίσεις Έλληνες και διεθνείς προμηθευτές. Η έκθεση μεγαλώνει κάθε χρόνο. Βλέπουμε τις διαφορετικές τάσεις και το μέγεθος των επισκεπτών. Οι συναντήσεις που κάναμε ήταν πολύ επιτυχημένες."

Simon Pun Πρόεδρος & CEO “Pace Supply Chain Int'l Ltd” / Κίνα
"Η FOOD EXPO μου άρεσε πάρα πολύ. Πρόκειται για μία σοβαρή έκθεση. Συναντηθήκαμε με πολλούς προμηθευτές μας και φέτος μάλιστα έφερα μαζί και κάποιους από την ομάδα μου. Βρήκα τα περισσότερα από τα προϊόντα που έψαχνα και όχι μόνο από τους κλασικούς προμηθευτές μας, αλλά και από άλλες εταιρείες."

Arn Grashoff Διευθυντής Αγορών & Marketing “European Imports inc.” / ΗΠΑ
"Η FOOD EXPO ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να βρω μια πλειάδα από αυθεντικούς Έλληνες παραγωγούς κάτω από την ίδια στέγη.Βρήκα πολλά προϊόντα που δεν περίμενα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τόσοι παραγωγοί και επιχειρήσεις θα ήταν έτοιμοι να εξάγουν εκτός Ελλάδος."


Διαβάστε περισσότερες δηλώσεις των Διεθνών αγοραστών εδώ